donderdag 17 december 2015

Glen Nevis, Schotland


     
In HARRY POTTER AND THE GOBLET OF FIRE (Nederlandse titel: Harry Potter en de Vuurbeker), de vierde film uit de reeks, neemt Harry Potter (Daniel Radcliffe) deel aan het Toverschool Toernooi, al is het tegen zijn zin in.

Harry Potter and the Goblet of Fire, 0:59:26
De eerste opdracht bestaat uit het stelen van een gouden ei dat door een geketende draak, een Hongaarse Hoornstaart, wordt bewaakt. Het ei, dat een aanwijzing bevat voor de volgende opdracht, staat midden in een arena en alle leerlingen en leraren van Zweinstein kijken toe. Zodra Harry probeert het ei te pakken valt de vuurspuwende draak aan. Bij een tweede poging gebruikt Harry zijn bezem maar weet de draak zich los te rukken waarna een achtervolging door de lucht volgt.

Op de achtergrond is tijdens de achtervolging de Glen Nevis vallei te zien, gelegen in de Schotse hooglanden. Er zijn meerdere watervallen, de meer dan 100 meter hoge An Steall waterval valt het meeste op en is ook in de film te zien. De vallei is goed te bereiken via een wandelpad door een kloof, al wordt gewaarschuwd dat het gevaarlijk kan zijn zonder goed schoeisel en bij slecht weer. Toen wij er waren was het mooi weer en een bezoek aan de vallei is zeker de moeite waard.

Harry Potter and the Goblet of Fire, 0:54:17
Glen Nevis, Schotland, 3 augustus 2011
Harry Potter and the Goblet of Fire, 1:02:38
Glen Nevis, Schotland, 3 augustus 2011
Screenshots © Warner Bros.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten