zondag 28 juni 2015

Disney MGM Studios FL, USA


   
De eerste aflevering van de Amerikaanse komedieserie THE GOLDEN GIRLS was in Nederland te zien bij de VARA op 8 juni 1987. De serie liep toen al twee jaar met veel succes in Amerika en zou uiteindelijk zeven seizoenen duren. De laatste aflevering werd uitgezonden op 30 juni 1992 en de serie is sindsdien meerdere keren herhaald.

 The Golden Girls, seizoen 3, aflevering 14, 0:21:14
Rose Nylund (Betty White), Blanche Devereaux (Rue McClanahan), Dorothy Zbornak (Beatrice Arthur) en haar moeder Sophia Petrillo (Estelle Getty) wonen samen in een huis in Miami, Florida, en delen lief en leed met elkaar. In de serie wordt het adres van het huis ook genoemd, 6151 Richmond Street, maar deze straat bestaat niet.
De opnamen vonden plaats in de studio in Los Angeles met uitzondering van enkele buitenopnamen die aangeven waar de scène zich afspeelt. In alle afleveringen is de woning van de vier dames te zien.

Dit huis staat in niet in Miami maar aan 245 N. Saltair Avenue in Brentwood, een wijk in Los Angeles. Vanaf het tweede seizoen werd echter gebruik gemaakt van een decor. De façade van het huis werd nagebouwd in de studio's van Walt Disney in Orlando, Florida. Het maakte deel uit van Residential Street, een straat met huizen uit films en televisieseries.

Bezoekers van de Disney MGM Studios (tegenwoordig Disney’s Hollywood Studios), een van de vier themaparken van Disney World, konden deze straat bezoeken tijdens de Studio Backlot Tour, een rit in een treintje. Uitstappen mocht helaas niet, foto’s maken wel. Vergeleken met de beelden uit de serie waren bomen en planten inmiddels flink gegroeid. In 2003 is Residential Street afgebroken om plaats te maken voor een nieuwe attractie.

The Golden Girls, seizoen 3, aflevering 8, 0:01:14
Disney MGM Studios, Orlando, 9 september 1999
The Golden Girls, seizoen 3, aflevering 9, 0:01:08
Disney MGM Studios, Orlando, 9 september 1999
The Golden Girls, seizoen 3, aflevering 23, 0:00:56
Disney MGM Studios, Orlando, 9 september 1999

Ter gelegenheid van de opening van de Disney MGM Studios op 1 mei 1989 werd een televisieprogramma gemaakt waarin acteur John Forsythe door Residential Street loopt. Wanneer hij het huis uit The Golden Girls passeert komen Rue McClanahan en Estelle Getty (zonder haar witte Sophia-pruik) naar buiten. In de serie was geen van de acteurs ooit te zien bij de voorkant het huis. Het complete programma staat op YouTube, vanaf 1:04:23 is Residential Street te zien.

The Disney MGM Studios Grand Opening

Screenshots © Touchstone Television
Disney-MGM Grand Opening © The Walt Disney Company
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten