donderdag 7 augustus 2014

Bamburgh Castle, Engeland

     
De legende van Robin Hood is in de loop der jaren talloze malen verfilmd. De televisieserie ROBIN OF SHERWOOD (Nederlandse titel: Robin Hood) uit het midden van de jaren ’80 onderscheidt zich door mysterieuze en magische gebeurtenissen en de sfeervolle muziek van Clannad.

Robin of Sherwood, seizoen 1, aflevering 2, 0:42:22
In Nederland werd de eerste aflevering, ‘Robin Hood en de tovenaar - deel 1’, uitgezonden op 24 juli 1991. Een dag later volgde het tweede deel van deze dubbele aflevering. De serie werd vrijwel geheel op locatie opgenomen door heel Engeland, op de aftiteling van iedere aflevering staat ook precies waar er gefilmd is. In het kasteel van Bamburgh werden zowel binnen- als buitenopnamen gemaakt. Deze burcht ligt aan zee in Northumberland, in het noorden van Engeland, en kent een roerige geschiedenis die teruggaat tot de vijfde eeuw.

Het kasteel werd meerdere malen verwoest en herbouwd. Het huidige kasteel werd in 1894 door de industrieel William Armstrong gekocht en gerestaureerd. Het is nog altijd in bezit van de familie Armstrong en is opengesteld voor publiek, kijk voor meer informatie op Bamburgh Castle.

In de eerste aflevering ontsnappen Robin Hood (Michael Praed) en zijn vrienden uit het kasteel van Nottingham. Deze scène werd opgenomen in een van de zalen die toegankelijk is voor publiek en bevindt zich in The Keep. Deze massieve vierkante toren dateert uit de twaalfde eeuw.

Robin of Sherwood, seizoen 1, aflevering 1, 0:22:47
Bamburgh Castle, 30 juli 2011
Robin of Sherwood, seizoen 1, aflevering 1, 0:23:50
Bamburgh Castle, 30 juli 2011

The Keep is het oudste gedeelte van het kasteel en de buitenkant is in de tweede aflevering te zien als de residentie van de slechte baron Simon de Belleme (Anthony Valentine). Robin en zijn volgelingen nemen het op tegen het leger van Sir Guy of Gisburne (Robert Addie) om lady Marion (Judi Trott) te bevrijden.

Robin of Sherwood, seizoen 1, aflevering 2, 0:32:54
Bamburgh Castle, 30 juli 2011
Robin of Sherwood, seizoen 1, aflevering 2, 0:41:54
Bamburgh Castle, 30 juli 2011
Robin of Sherwood, seizoen 1, aflevering 2, 0:43:15
Bamburgh Castle, 30 juli 2011

Een uitgebreid overzicht van alle locaties uit deze serie is terug te vinden op Trail of Robin of Sherwood.

Screenshots © Goldcrest Films International/Harlech Television

Geen opmerkingen:

Een reactie posten