maandag 30 juli 2018

O'ahu HI, USA


 
De film PIRATES OF THE CARIBBEAN: ON STRANGER TIDES is het vierde deel in de Pirates-reeks. Kapitein Jack Sparrow (Johnny Depp) gaat in dit avontuur op zoek naar de Bron van de Eeuwige Jeugd. Wie van de bron drinkt wordt weer jong. Nieuwe personages in dit deel zijn Blauwbaard (Ian McShane) en zijn dochter Angelica (Penélope Cruz).
 
Pirates of the Caribbean: On stranger tides, 1:11:25
Volgens een legende zou de Spaanse veroveraar Ponce de León in 1513 de Bron van de Eeuwige Jeugd hebben gezocht in Florida en Bimini, één van de eilanden van de Bahama’s, maar nooit hebben gevonden. In de film geeft koning George II (Richard Griffiths) kapitein Jack de opdracht een expeditie te leiden om de bron te vinden in de hoop de Spaanse koning te snel af te zijn.

Met uitzondering van een paar scènes in Puerto Rico werd er niet gefilmd in de Caraïben maar in Hawaii, waar de opnamen op 14 juni 2010 op het eiland Kaua’i van start gingen. Na 30 dagen werd de productie voortgezet in O’ahu en vanaf augustus in Los Angeles.

O’ahu komt voor het eerst in beeld als een groep zeemeerminnen de roeiboot aanvallen waarin enkele bemanningsleden zitten. Zij zijn op zoek naar tranen van een zeemeermin, volgens de legende nodig om het water van de Bron van de Eeuwige Jeugd te laten werken. Deze scènes werden ’s nachts opgenomen in de Kawela Bay vlakbij het Turtle Bay Resort in het noorden van het eiland. De zee was behoorlijk ruw en de opnamen zouden in Los Angeles worden voltooid.

Pirates of the Caribbean: On stranger tides, 1:01:46
Kawela Bay, O'ahu, 12 juni 2017

De volgende ochtend zet kapitein Hector Barbossa (Geoffrey Rush) voet aan land bij de plek waar het gevecht met de zeemeerminnen plaatsvond. Hij is een oude rivaal van kapitein Jack en is nu in dienst van de Britse marine. Het strand waar wrakstukken en dode zeemeerminnen liggen is Hālona Cove. Opnamen vonden hier plaats op 15 juli 2010. Deze locatie ligt direct langs de Kalaniana’ole Highway in het zuidoosten van het eiland en is in tal van films te zien geweest, waaronder de filmklassieker From Here to Eternity en meer recent Jurassic World: Fallen Kingdom. Om het strand te bereiken is een kleine klim naar beneden nodig. De vuurtoren werd digitaal toegevoegd.

Pirates of the Caribbean: On stranger tides, 1:09:44
Hālona Cove, O'ahu, 11 juni 2017
Pirates of the Caribbean: On stranger tides, 1:09:57
Hālona Cove, O'ahu, 11 juni 2017
Pirates of the Caribbean: On stranger tides, 1:10:39
Hālona Cove, O'ahu, 11 juni 2017
Pirates of the Caribbean: On stranger tides, 1:10:45
Hālona Cove, O'ahu, 11 juni 2017
Pirates of the Caribbean: On stranger tides, 1:10:47
Hālona Cove, O'ahu, 11 juni 2017

Niet ver van Hālona Cove, langs dezelfde snelweg, ligt Lāna’i Lookout. Dit uitkijkpunt wordt gevormd door grillige lavarotsen. De waarschuwing om hier niet te lopen wordt door iedereen genegeerd. In de film is deze locatie twee keer te zien. De eerste keer wanneer de expeditie van Jack Sparrow aan land gaat met de gevangen zeemeermin Syrena (Àstrid Bergès-Frisbey) en helemaal aan het einde als Hector Barbossa uitkijkt op Queen Anne’s Revenge, het schip van Blauwbaard, en weer piraat wordt.

Pirates of the Caribbean: On stranger tides, 1:11:10
Lāna’i Lookout, O'ahu, 11 juni 2017
Pirates of the Caribbean: On stranger tides, 1:11:15
Lāna’i Lookout, O'ahu, 11 juni 2017
Pirates of the Caribbean: On stranger tides, 2:04:42
Lāna’i Lookout, O'ahu, 11 juni 2017

De scène waarin Philip Swift (Sam Claflin), één van de expeditieleden, de vastgebonden zeemeermin bevrijdt werd gefilmd bij de banyanboom nabij het Turtle Bay Resort. Banyans zijn herkenbaar aan de lange dunne wortels die uit de takken groeien. Zodra de wortels de grond raken groeit hier een nieuwe boom. Vanuit één boom is hier een heel bos gegroeid. Speciaal voor de film werd een poel gegraven voor de zeemeermin en na de opnamen weer verwijderd. Een bordje herinnert aan de opnamen. Ook voor de serie Lost werd hier gefilmd.

Pirates of the Caribbean: On stranger tides, 1:52:48
Banyanboom, O'ahu, 12 juni 2017
Pirates of the Caribbean: On stranger tides, 2:01:01
Banyanboom, O'ahu, 12 juni 2017
Bordje bij banyanboom, O'ahu, 12 juni 2017

Screenshots © Walt Disney Pictures

Geen opmerkingen:

Een reactie posten