maandag 8 januari 2018

Keopuka Rock, Maui HI, USA


 
De film JURASSIC PARK, over een themapark waar gekloonde dinosauriërs rondlopen, is gesitueerd op het fictieve eiland Isla Nublar dat voor de kust van Costa Rica zou liggen. De opnamen op locatie werden op de Hawaiiaanse eilanden Kaua’i, O’ahu en Maui gemaakt.

Garden of Eden botanische tuin, Maui, 27 juni 2017
Aanvankelijk was het de bedoeling om alleen op Kaua’i te filmen. De opnamen gingen op 24 augustus 1992 van start en zouden drie weken duren maar moesten worden stopgezet toen het eiland op 11 september werd getroffen door orkaan ‘Iniki. De resterende scènes - de achtervolging door de gallimimus en de aankomst per helikopter - werden op respectievelijk O’ahu en Maui opgenomen. Maui is het op twee na grootste eiland van Hawaii en heeft als bijnaam Valley Isle, omdat er een grote vallei tussen de twee delen van het eiland ligt.

Maui komt maar even in beeld als de helikopter het eiland nadert en vervolgens langs watervallen in de Honokohau Valley vliegt. Deze vallei kan alleen per helikopter bezocht worden.

Keopuka Rock is een rots in de zee, vlak voor de kust. Vanaf het land is de rots alleen op afstand te zien vanuit de botanische tuin Garden of Eden. De tuin ligt aan de weg richting Hana en is niet heel groot maar een bezoek zeker waard. Meer informatie op de website Garden of Eden

Jurassic Park, 0:16:44
Keopuka Rock, Maui, 27 juni 2017
Jurassic Park, 0:16:48
Keopuka Rock, Maui, 27 juni 2017

Na ons bezoek aan de Garden of Eden zijn we op naar Hana onderweg nog een keer gestopt bij een uitkijkpunt. Vanuit hier konden we Keopuka Rock ook zien.

Keopuka Rock, Maui, 27 juni 2017

Screenshots © Universal Pictures/Amblin Entertainment
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten