zaterdag 23 december 2017

Buckinghamfontein, Chicago IL, USA

  
De televisieserie MARRIED WITH CHILDREN is één van de meest succesvolle comedyseries. Er werden 259 afleveringen gemaakt, verdeeld over 11 seizoenen. In Nederland was de eerste aflevering te zien op 5 oktober 1988 bij Veronica, dat toen nog deel uitmaakte van het publieke bestel.

Married with Children, seizoen 2, aflevering 4, 0:16:25
De serie draait om vader Al Bundy (Ed O'Neill), moeder Peggy (Katey Sagal), dochter Kelly (Christina Applegate), zoon Bud (David Faustino), buurvrouw Marcy (Amanda Bearse) en hond Buck die in een voorstad van Chicago wonen. Zoals vaker bij Amerikaanse comedyseries vonden de opnamen plaats in Hollywood, maar tijdens de begintitels zijn beelden te zien van Chicago. Deze verschillen per seizoen maar aan het begin van iedere aflevering is tijdens de eerste klanken van de titelsong, ‘Love and marriage’ van Frank Sinatra, de Buckinghamfontein te zien.

The Clarence Buckingham Memorial Fountain, zoals de fontein voluit heet, ligt aan 301 S. Columbus Drive in Grant Park. De fontein werd in 1927 door Kate S. Buckingham geschonken aan de stad Chicago ter nagedachtenis aan haar broer Clarence. Architect Edward H. Bennett ontwierp het bouwwerk van roze marmer en graniet, de Franse kunstenaar Marcel Loyau was verantwoordelijk voor de bronzen beeldhouwwerken. Het ontwerp is geïnspireerd op de Latonafontein in Versailles, te zien in onder meer Merveilleuse Angélique en Midnight in Paris.

Tussen mei en oktober is ieder uur een watershow te zien van 20 minuten waarbij het water tot 50 meter omhoog wordt gestuwd. Sinds de opnamen midden jaren 80 is de skyline van Chicago uitgebreid met een groot aantal nieuwe gebouwen.

Married with Children, begintitels, 0:00:01
Buckinghamfontein, Chicago, 8 juni 2017


Screenshots © Columbia Pictures Television/Sony Pictures Televison
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten