dinsdag 18 juli 2017

Greys Court, Engeland
In het derde seizoen van DOWNTON ABBEY komt de familie Crawley in financiële problemen door verkeerde investeringen. Lord Grantham (Hugh Bonneville) overweegt het landhuis te verkopen en te verhuizen naar een kleiner landgoed in Erylholme dat de familie nu verhuurd.

Greys Court, 2 mei 2017
Waarschuwing: onderstaande tekst bevat informatie over de inhoud van de serie.
In aflevering 3, dat zich afspeelt in mei 1920, wordt op initiatief van lady Cora (Elizabeth McGovern) een picknick georganiseerd bij wat hun toekomstige woning zou kunnen worden. Er is zelfs al een naam voor bedacht, Downton Place. Uiteindelijk hoeft er niet verhuisd te worden als Matthew (Dan Stevens) de erfenis van zijn overleden verloofde accepteert. De picknick werd in mei 2012 in drie dagen gefilmd op het gazon voor Greys Court.

Dit Tudor landhuis ligt bij het dorp Rotherfield Greys in het graafschap Oxfordshire. De geschiedenis van het domein gaat terug tot de 14de eeuw. De naam is afkomstig van de familie Grey, nakomelingen van de Normandische ridder Anchetil de Greye. Sinds 1969 is het eigendom van The National Trust en opengesteld voor publiek. Meer informatie is te vinden op de website van Greys Court.

Downton Abbey, seizoen 3, aflevering 3, 0:16:57
Greys Court, 2 mei 2017
Downton Abbey, seizoen 3, aflevering 3, 0:18:04
Greys Court, 2 mei 2017
Downton Abbey, seizoen 3, aflevering 3, 0:18:43
Greys Court, 2 mei 2017

Bezoekers van het landgoed, dat naast het huis bestaat uit onder meer een middeleeuwse vesting, tuinen en een doolhof, krijgen bij binnenkomst een plattegrond waarop ook een rode wouw prominent staat afgebeeld. Deze roofvogel hebben we tijdens ons bezoek ook meerdere keren gezien.

Plattegrond Greys Court
Rode wouw, Greys Court, 2 mei 2017

Screenshots © Carnival Film & Television
Plattegrond © The National Trust
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten