maandag 5 juni 2017

Swinbrook, Engeland

  
De zevende aflevering van het tweede seizoen van DOWNTON ABBEY speelt zich af in 1919, net na de Eerste Wereldoorlog. Lady Sybil (Jessica Brown Findlay) en Tom Branson (Allen Leech), de chauffeur van de familie Crawley, besluiten samen te vertrekken om te gaan trouwen in Schotland.

Downton Abbey, seizoen 2, aflevering 7, 0:46:26
Vanwege het standsverschil zullen de ouders van Sybil tegen het huwelijk zijn, bovendien worden de politieke opvattingen van Tom niet altijd op prijs gesteld. Lady Mary (Michelle Dockery) ontdekt hun plannen en gaat hen achterna, samen met lady Edith (Laura Carmichael) en het kamermeisje Anna (Joanne Froggatt). Ondanks dat het donker is zien ze de auto van Tom staan bij een herberg, The Swan Inn.

The Swan Inn bestaat echt en is een hotel. Het staat in Swinbrook in het graafschap Oxfordshire, langs de rivier Windrush en naast een voormalige molen. In de serie is hier weinig van te zien omdat de scène zich ’s nachts afspeelt.

The Swan Inn, Swinbrook, 29 april 2017
Ik heb niet kunnen ontdekken in welk jaar The Swan Inn werd geopend, wel dat het oorspronkelijk eigendom was van de adellijke familie Mitford waarvan het laatste lid, lady Deborah, in 2014 overleed. De website van het hotel geeft hier meer informatie over en zelfs een pagina over de opnamen van Downton Abbey. De opnamen werden gemaakt op 7 juli 2011. Op de nieuwspagina van het hotel wordt een scène beschreven waarbij op de deur wordt gebonsd, deze heeft de aflevering uiteindelijk niet gehaald.

De screenshots zijn iets lichter gemaakt om de afbeeldingen beter te bekijken. Het uithangbord met de zwaan lijkt recent te zijn vervangen, op foto’s op onder andere de website van het hotel is het bord zoals in de serie te zien nog aanwezig.

Downton Abbey, seizoen 2, aflevering 7, 0:45:54
The Swan Inn, Swinbrook, 29 april 2017
Downton Abbey, seizoen 2, aflevering 7, 0:45:59
The Swan Inn, Swinbrook, 29 april 2017
Downton Abbey, seizoen 2, aflevering 7, 0:46:00
The Swan Inn, Swinbrook, 29 april 2017

Screenshots © Carnival Film & Television
  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten