2 juli 2021

Upper Hutt, Nieuw Zeeland




 
Upper Hutt is een voorstad van Wellington, de hoofdstad van Nieuw Zeeland. Langs Akatarawa Road ligt Harcourt Park dat in THE LORD OF THE RINGS: THE FELLOWSHIP OF THE RING te zien is als Isengard. Hier woont de tovenaar Saruman de Witte (Christopher Lee) in Orthanc, een 150 meter hoge toren.

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring, 0:47:35
Hij krijgt bezoek van de tovenaar Gandalf de Grijze (Ian McKellen) die hem om hulp vraagt maar in plaats daarvan boven op de toren gevangen gezet wordt. In Harcourt Park werden de scènes gefilmd als Gandalf arriveert en, nog onwetend van wat hem te wachten staat, een wandeling met Saruman maakt. De toren en de cirkelvormige omheining waren schaalmodellen die net als de bergen digitaal werden toegevoegd. Het was niet makkelijk om locaties te herkennen.

Het park is vrij groot. Te zien zijn grasvelden, verschillende bomen en er vliegen prachtrosella's, kleurrijke papegaaien. De vogels zijn vrij schuw.
In het blogbericht over Mavora Lakes verwees ik naar de YouTube-video van Niki Topgaard die ook deze locatie heeft bezocht. Dankzij zijn aanwijzingen konden we toch enkele herkenningspunten vinden.

Als Gandalf op zijn paard komt aanrijden zijn alleen de bomen echt maar deze werden digitaal gerangschikt. Het pad werd voor de film aangelegd en na de opnamen weer verwijderd. De exacte locatie valt niet meer terug te vinden.

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring, 0:46:56
Harcourt Park, Upper Hutt, 5 januari 2020

Beter herkenbaar is het iets hoger gelegen gedeelte van het park waar Gandalf en Saruman wandelen. De bomen en struiken zijn in de loop der jaren gegroeid, de boom in het midden is het nog het best herkenbaar. De rode boom is een decorstuk en werd toegevoegd om meer kleur aan het beeld toe te voegen. De bergen bevinden zich 1000 kilometer zuidelijker in Glenorchy, Paradise Valley, een natuurgebied op het zuidereiland waar ik al eerder over blogde.

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring, 0:47:26
Harcourt Park, Upper Hutt, 5 januari 2020
Glenorchy, Paradise Valley, 19 januari 2020

Later in de film vellen orks bomen om als brandhout te gebruiken. Deze scène werd ook in Harcourt Park opgenomen, de omgetrokken bomen waren uiteraard niet echt. Ook hier valt de exacte locatie niet te herkennen, daarom een foto van een boom in het park die perfect bij de film past.

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring, 0:47:26
Harcourt Park, Upper Hutt, 5 januari 2020

Voor de screenshots is gebruik gemaakt van de extended dvd-editie.

Screenshots © New Line Cinema/Wingnut Films
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten