maandag 17 april 2017

Grand Teton WY, USA  
De film BROKEBACK MOUNTAIN, naar mijn mening één van de mooiste films ooit gemaakt, vertelt het verhaal van twee jonge cowboys, Ennis (Heath Ledger) en Jack (Jake Gyllenhaal), die in de zomer van 1963 een kudde schapen hoeden. In de 20 jaar die volgen blijven kunnen huwelijken en homofobie hun onmogelijke liefde niet stoppen.
 
Brokeback Mountain, 1:17:57
De film is gebaseerd op de gelijknamige novelle van Annie Proulx en speelt zich af in de staat Wyoming. Het bleek financieel niet haalbaar om de film hier op te nemen. Er bleek geen stad in deze staat te zijn met de benodigde voorzieningen, zo waren er niet genoeg hotelkamers voor de filmploeg. De Canadese rovincie Alberta, met als grootste stad Calgary, bleek een goede vervanger te zijn. Met uitzondering van een korte scène gefilmd in de staat New Mexico werden hier alle opnamen gemaakt.
 
De foto voor de filmposter en ander publiciteitsmateriaal werd wel gemaakt in Wyoming, in Grand Teton National Park. Het Tetongebergte is onderdeel van de Rocky Mountians waarvan de scherpe spitse toppen Cathedral Group worden genoemd. Onze foto's zijn genomen bij de Snake River Overlook langs de US 191.

Filmposter
Grand Teton, 18 augustus 2008
Dvdhoes (2 disc limited edition)
Grand Teton, 19 augustus 2008

De website Finding Brokeback geeft een uitgebreid overzicht van alle filmlocaties en interviews, waaronder locatiemanager Tom Benz.
 
Screenshot, filmposter en dvdhoes © Focus Features/River Road Entertainment
  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten